Michiel Mensing

small bio

Michiel Mensingh (Amsterdam, 1975) specialiseerde zich in compositie bij o.a. Hans Timmermans en Barbara Woof tijdens zijn studie Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, faculteit KMT in Hilversum. Tijdens deze schoolperiode liep hij enige tijd stage bij componist Guus Janssen. Hij studeerde in september 2001 af met een Masters of Arts graad.
Met zijn op drum 'n' bass muziek geïnspireerde compositie 'Wicked', geschreven voor blokfluitkwartet Quartet New Generation, won hij in 2001 de Matthijs Vermeulen Aanmoedigingsprijs, een prijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Het werk is inmiddels vele malen in binnen -en buitenland met succes gespeeld. ‘Wicked’ werd in 2006 geselecteerd voor de ISCM-CASH Young Composer Award. Mensingh’s elektronische compositie ‘A Glitch in the Matrix’ uit 2005 (i.s.m. Tomoko Mukaiyama), was in 2006 één van de genomineerde composities voor de Gaudeamus Prijs. Zes van zijn werken zijn op CD uitgebracht.
In 2012 vond in Theater Carré in Amsterdam de première plaats van Mensinghs eerste orkestwerk; ‘Control-Alt-Repeat - The Oncofonie Edition’.

Personal website: https://michielmensingh.nl/

Stacks Image 40

Available scores:

Danny de Graan - Symbiose
recorder

Danny de Graan - Symbiose

Symbiose - for Recorder and Live Electronics

€15,99

25/10/2020
© 2020 - Sonic Art